“Een les anatomie”, 500 jaar geschiedenis van de Geneeskunde

21.06.2017 > 17.09.2017

CHU Anatomie webDe geneeskunde beoefenen en er gebruik van maken is meer dan het louter toepassen van technieken; het is geconfronteerd worden met de meest fundamentele vragen die de mens al vanaf het begin bezighouden, want ziekte, lijden en dood zijn nu eenmaal onlosmakelijk verbonden met zijn bestaan; het is stuiten op wezenlijke filosofische en religieuze kwesties, plaatst arts en patiënt voor vaak zware, ethische problemen en roept tegengestelde verlangens in hen op.

Die eeuwige vragen zijn vanouds – en in een enorme diversiteit – in de kunst geïllustreerd. Gebeurde dat niet via drama of ironie, dan met een pedagogische inslag of via anekdotes, schoonheid, en zelfs gruwel.

De tentoonstelling “Een les Anatomie – 500 jaar geschiedenis van de Geneeskunde” brengt een uniek geheel van zowat 120 oude en hedendaagse kunstwerken die als geen ander onze houding tegenover de kwetsbaarheid van ons bestaan tonen.

Van 21 juni tot 17 september 2017. Een coproductie van het Centre International d’Art et Culture (CIAC) van de Stad Luik, het Centre wallon d’Art Contemporain en het CHU van Luik. In het kader van de 30ste verjaardag van het CHU van Luik.

Over landvanaalst

kinesitherapeut
Dit bericht werd geplaatst in Vacatures. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s